مشارکت فائو در بهبود فرآیند مالکیت زمین، شیلات وجنگل‌ها در ایران

مشارکت فائو در بهبود فرآیند مالکیت زمین، شیلات وجنگل‌ها در ایران

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، با هدف بهبود مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگلها در ایران کارگاهی را با هدف تحقق امنیت غذایی در کشور با حضور کارشناسان بین المللی فائو برگزار کرده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور در آیین افتتاح این کارگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور نماینده فائو در ایران و همکاری آن سازمان در مسائل مربوط به مدیریت زمین در کشورمان گفت: کشاورزی و امنیت غذایی باید با حفظ منابع جنگل‌ها و مراتع در نظر گرفته شود.

قباد افشار افزود: برای استفاده از تجارب فائو و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و کشورهای پیشرفته در زمینه سازماندهی اراضی و همچنین حفظ حقوق مردم و مالکیت افراد و حقوق دستوری زمین، کارگروهی با مشارکت فائو تشکیل خواهد شد.

این کارگاه سه روزه که با حضور برخی از مدیران و کارشناسان سازمان امور اراضی کشور و همچنین کارشناسانی از مدیریت امور اراضی استان‌ها، کارشناسان موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی،اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، دفتر امور زنان روستایی و عشایری معاونت ترویج، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران و با ‌همکاری سازمان امور اراضی کشور با عنوان «کارگاه فنی دستورالعمل‌های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل‌ها در زمینه امنیت غذایی» در حال برگزاری است، روز سه‌شنبه چهارم اسفند ماه با جمع‌بندی نظرات شرکت‌کنندگان درباره موضوعات یاد شده به کار خود پایان می‌دهد.

براساس این گزارش، دستورالعمل‌های داوطلبانه یادشده با ارائه تعاملی جهانی از طریق جدیت در به‌کارگیری امور مالکیت در جهت کاهش فقر و تحقق امنیت غذایی است که ارتقای شفافیت و پاسخگویی ساختار مالکیت و امور اجرایی مربوطه در کشور را به همراه خواهد داشت.

نماینده فائو در جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل‌های داوطلبانه مذکور را مرجعی مهم قلمداد کرد که می‌تواند در خدمت تمامی ذی‌نفعان قرار گیرد.

سرج ناکوزی تاکید کرد که اجرای این دستورالعمل‌ها یکی از اولویت‌های برنامه‌های جهانی فائو در زمینه افزایش سطح آگاهی‌های جهانی و ظرفیت‌سازی در حوزه مالکیت است، به‌طوری که تاکنون این سازمان بین‌المللی توانسته است به درخواست 26 کشور برای برخورداری از دستورالعمل های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگلها پاسخ دهد.

وی افزود: خرسندیم که موضوع اجرایی شدن احتمالی این دستورالعمل‌ها را در ایران دنبال می‌کنیم و بسیار خوشنودیم که با پیگیری نحوه ارتقای ظرفیت‌های مذکور، تمامی ذی‌نفعان از آشنایی بیشتر، نحوه مدیریت، حفاظت و انتقال حقوق مالکیت مطابق با اصول موجود در این دستورالعمل‌ها برخوردار می شود.

نماینده فائو در ایران در ادامه با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران در تهیه پیش‌نویس و مذاکرات این دستورالعمل‌ها بسیار فعال عمل کرده است، خاطر نشان ساخت: دستورالعمل‌های داوطلبانه قابل تطبیق با کلیه نظام‌های مدیریت ملی است و ابزار کارآمد و در عین حال مناسبی برای کشور محسوب می‌شود.

این کارگاه که در نوع خود منحصر به‌فرد است، توسط دنیل دیل کارشناس ارشد مدیریت و مالکیت اراضی از دفتر منطقه‌ای فائو در قاهره و لیلا شمسایی‌فر کارشناس ارشد ایرانی‌الاصل مالکیت اراضی از دفتر مرکزی فائو در رم هدایت می‌شود.

دستورالعمل‌های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگلها بر پایه فرآیندی مشورتی، فراگیر و شفاف توسط فائو بنیان نهاده شده است که نتیجه مذاکرات میان دولت‌ها به رهبری کمیته امنیت غذایی جهان (CFS) محسوب می شود و مشارکت سازمان‌های جامعه مدنی، نمایندگان بخش خصوصی، دانشگاهیان و محققان و در نهایت سازمان‌های بین‌المللی را به همراه داشته است.

این دستورالعمل‌های داوطلبانه بسیار بر مشارکت و تصمیم‌گیری شفاف تاکید می‌کنند. کارگاه مذکور در نظر دارد تا تمامی ذی‌نفعان را نسبت به اهمیت این موضوع مطلع کند و چگونگی اجرای دستورالعمل‌های یاد شده را در کشور به بحث و بررسی بگذارد، به گونه‌ای که فرآیند اجرای آنها در ایران به‌عنوان ابتکاری که توسعه بستری با حضور چندین ذی‌نفع را فراهم می کند، فراگیر شود.

گفتنی است هدف از برگزاری این کارگاه، تقویت توانایی‌های دولت و شهروندان در جهت شناخت و مدیریت بهتر حقوق مالکیت و همچنین فرآیندهای دخیل در تامین دسترسی و انتقال این حقوق با توجه به اصول تعیین شده در دستورالعمل‌های داوطلبانه نحوه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل است.

994
10 اسفند 1394 - 0:00