مراسم تحلیف هفتمین دوره کارشناسان رسمی

سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد
مراسم تحلیف هفتمین دوره کارشناسان رسمی

مراسم تحلیف هفتمین دوره کارشناسان رسمی سازمان با حضور ۱۸۱ کارشناس رسمی، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، آیت ا… عالمی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی، اعضای شورای مرکزی، معاونین و مدیران سازمان نظام مهندسی کشاورزی ۲ مردادماه سال ۹۵ در سالن نعمتی جم وزارت جهادکشاورزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، صمد رفیعی، سرپرست معاونت آموزش و فناوری به فرازی از فرمایشات حضرت امام راحل اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند: “آنچه به من نسبت داده شده یا می¬شود، مورد تصدیق نیست، مگر آن¬که صدای من یا خط یا امضای من باشد با تصدیق کارشناس” که این فرمایش نشان از اهمیت کارشناسی و نقش کارشناس است.
رفیعی، مبنای قانونی کارشناس رسمی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را ماده ۳۲ قانون تاسیس سازمان عنوان کرد و افزود: در این ماده آمده است: وزارتخانه ها، موسسات دولتی، نهادها، مراجع قضائی، نیروهای انتظامی و شرکتهای دولتی می توانند در ارجاع امور کارشناسی با رعایت آئین نامه خاص که به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دادگستری به تصویب هیئت وزیران میرسد. به جای کارشناسان رسمی دادگستری از مهندسان دارای پروانه اشتغال که به وسیله سازمان معرفی می شوند استفاده نمایند.
وی تصریح کرد: هیات محترم وزیران در جلسه مورخ ۴/۹/۱۳۸۳ با پیشنهاد وزارتخانه های دادگستری و جهادکشاورزی آئین نامه اجرایی این ماده را در نه بند تصویب و به کلیه دستگاههای ذی ربط، وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات ابلاغ کردند.
سرپرست معاونت آموزش و فناوری سازمان مرکزی تعداد کل کارشناسان رسمی سازمان تا پایان دوره هفتم را ۱۱۶۰ نفر اعلام کرد و گفت: آزمون کتبی دوره هفتم با شرکت ۹۸۱ نفر در تاریخ ۱۴ شهریورماه سال ۹۳ برگزار گردید که از ۳۶۶ نفر قبول شدگان (۲۱۶ نفر قبولی مرحله کتبی) برای طی مراحل بعدی اقدام شد که در نهایت ۱۸۱ نفر موفق به حضور در مراسم تحلیف شدند.
رفیعی با بیان اینکه از مسئولین و دستگاههای ذیربط درخواست دارم از کارشناسان رسمی سازمان پشتیبانی و حمایتهای قانونی لازم را بعمل آورند، اظهار داشت: امیدواریم از خدمات کارشناسان رسمی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور همانند کانون کارشناسان رسمی دادگستری و کارشناسان ماده ۱۸۷ استفاده شود.
وی از چاپ کتاب معرفی کارشناسان رسمی در طی دو هفته آینده خبر داد و گفت: پیگیریهایی در به رسمیت شناختن کارشناسان رسمی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و ارجاع کار داریم که تهیه کتاب معرفی اسامی یکی از این اقدامات است. همچنین مقرر است شورای هماهنگی با همکاری نظامات معدن و ساختمان تشکیل دهیم تا بحث کارشناسان رسمی را که مشکل مشترک هر سه نظام است را پیگیری کنیم.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه منبع اصلی تصمیم گیری قضات، نظرات کارشناسان است، بیان کرد: امروزه مسائل تخصصی شده اند و تنها قاضی نمی تواند اشراف به تمامی موضوعات داشته باشد و نظرات کارشناسی می تواند کمک زیادی در حل و فصل دعاوی کند.
کبیری بر تشکیل مجامعی از کارشناسان قبل از اینکه دعاوی وارد سیستم قضایی شود، تاکید کرد و افزود: انصاف در لغت به معنای میانه و میانه گیری است و یکی از شروط اساسی یک کارشناس منصف بودن است.
وی با اشاره به اهمیت برخورداری کارشناسان از زیور علم، مراعات انصاف را نیز پراهمیت دانست و گفت: در کلامی از امام علی (ع) آمده است که “انصاف بالاترین ارزشهاست” علت هم این است که فرد منصف حق را به حق دار می دهد و بر مبنای واقعیتها نظر می دهد.
کبیری، کارشناسان رسمی هفتمین دوره مراسم تحلیف را به رعایت انصاف دعوت و اظهار داشت: ما نیز در سازمان تلاش می کنیم به وظایف قانونی خود در قبال اعضاء محترم سازمان عمل کنیم و کارشناسان رسمی نیز با زیور علم و انصاف بتوانند خدمات شایسته ای را به جامعه کشاورزان و بهره برداران ارائه نمایند.
آیت ا… عالمی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی، با اشاره به اینکه تحلیف یا قسامه یک حقیقت الهی دارد، گفت: حقیقت الهی آن این است که اصل کلمه قسامه، معنا و مفهوم آن در نگاه معنوی یعنی جدانشدن از حق به هیچ قیمت و همیشه حق را مدار رفتار و کردار قرار دادن است.
عالمی با بیان اینکه خداوند در قرآن مجید ده ها مورد قسم خورده است، اظهار داشت: قسامه، تحلیف و یمین هر سه مترادف و ترجمه فارسی آن سوگند است.
وی سوگند را دو نوع بیان داشت و افزود: سوگند به اعداد و سوگند به حروف است. اصل کلمه قسم در قرآن فراوان آمده است. بطور مثال در اولین آیه سوره مبارکه قیامت، آیه ۱۵ سوره مبارکه تکفیر اشاره شده است.
آیت ا… عالمی در خصوص شکسته شدن قسم توضیح داد و گفت: اگر چنانچه فردی در مورد سوگندی که یادکرده است خلاف آن عمل کرد در ابتدا باید جبران خسارت مالی کند تا این خطا از سوی خداوند مورد عفو قرار گیرد و در گام بعدی باید کفاره بدهد. کفاره بین سه چیز است ۶۰ روز روزه بگیرد یا برده آزاد کند یا ۶۰ مسکین را طعام یا لباس دهد.
وی اولین اثر شکسته شدن قسم را از بین رفتن شخصیت معنوی انسان دانست و گفت: سوگندها و قسم ها بار حقوقی و اخلاقی دارد و امیدوارم خداوند عالم به دست شما کارشناسان رسمی خیر را جاری نماید.
در پایان مراسم آیت ا… عالمی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی در جمع کارشناسان رسمی با قرائت متن سوگندنامه، مراسم تحلیف هفتمین دوره را بجا آورد و همچنین به پنج نفر از کارشناسان رسمی بصورت نمادین و به نمایندگی از سایر کارشناسان رسمی، پروانه کارشناسی اعطا شد.
کارشناسان رسمی در هشت گرایش کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، دامپروری، آب، آبیاری و زهکشی، ماشینهای کشاورزی، شیلات وآبزیان و صنایع تکمیلی و تبدیلی محصولات کشاورزی آماده ارائه خدمات کارشناسی هستند.

1685
3 مرداد 1395 - 0:00